Giant zipper

Een paar jaar geleden zag ik een foto van mijn vriendin Xenia in een fluffy hoodie met een hele brede rits. Ik vond ‘m grappig en wilde ook zoiets.
Was natuurlijk nergens te krijgen. Niet in Nieuw-Zeeland en niet online. En in Nederland was het inmiddels hoogzomer geworden en waren er helemaal geen fluffy hoodies meer te vinden in de winkels.
Af en toe deed ik nog een zwakke poging en … ineens had ik t├▓ch beet. Ik had op internet een giant zipper gevonden. Bij een Amerikaanse winkel in cosplay-stuff. Eerder kende ik het hele fenomeen cosplay niet eens. Althans, ik wist niet dat zoiets een echte ‘community’ met een naam was.

Nu alleen nog de fluff. Hoewel ik geen liefhebber van zwart ben en de rits alleen in het zwart te krijgen was, zou de teddystof dan ook maar in het zwart moeten. In een land waar 90% van de mensen in het zwart loopt is dat niet moeilijk. Ik wilde de fluff aan de binnenkant.

Ik heb inmiddels geleerd dat 1 van de eisen waar mijn stoffen aan moeten voldoen is, dat het geen kattenhaar aantrekt. Geen donker tricot voor de buitenkant dus. En ook geen enge kattenhaarafstotende gladde glimstof.
Hmmm … uiteindelijk had ik weinig andere keuze dan een dunne, elastische, zwarte jeansstof.

En zo eindigde ik met een hoodie die helemaal niet meer op een hoodie lijkt, maar gewoon een buitenjasje is geworden. Er zit niet eens een hood op.
Op de foto past er zelfs nog een echte hoodie onder.

6 reacties

Geef een reactie