Lievelingsrokje

Hele mooie soepele tricot uit Alkmaar.
Er waren 2 dingen waar ik rekening mee moest houden; Afhankelijk van wat ik er van zou maken, zou het dessin wat kinderachtig kunnen uitpakken. Het zou zo maar als zoet nachthempje bij Hunkemoller kunnen hangen.
Waar ik verder rekening mee moest houden was dat de stof van veraf een soort extra ongewild patroon liet zien. Je weet wel … van dichtbij lijken alle bloemetjes mooi doorelkaar te zitten, maar van verre zie je een herhalend patroon. Soms is dat niet mooi.

Dus iets met veel plooien, om dat laatste op te lossen. Ik had nog nooit een echte cirkelrok gemaakt, dus dat werd hoog tijd.
In de band zit een 10 cm breed elastiek. Omdat ik de middencirkel wat te groot knipte is het eigenlijk een anderhalve cirkel geworden.

Lievelingsrokje

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *