Ed PetersEd PetersEd PetersPatricia van LubeckPatricia van LubeckPatricia van Lubeck
11 juli - 3 augustus 2003
Ed Peters en Patricia van Lubeck
ExposantNa de grafische MTS en Kunstacademie in Rotterdam is Ed Peters werkzaam geweest als ontwerper/artdirector bij verschillende reclamebureaus. Uiteindelijk kreeg het schilderen een steeds belangrijker plaats in zijn leven en is Peters zich daar fulltime aan gaan weiden.
Achter elk schilderij zit wel een verhaal, emotie of verlangen, gegoten in verlaten, zeer realistische landschappen, stille plekken in steden of dorpen, waarin slechts de sfeer surrealistisch is.

Ed Peters: ”Het realisme is boeiend, zowel in techniek, stofuitdrukking als in compositie en niet te vergeten het verhaal. Een schaduweffect, een vervallen muur, wolkenpartijen, weidse landschappen, maar ook emoties, erotiek, houdingen kunnen intrigeren. Kortom alles wat deze wereld te bieden heeft kan voor mij de basis voor een schilderij opleveren. Als ik mensen in mijn schilderijen gebruik zijn dit bijna altijd vrouwen. Vrouwen zijn niet alleen mooi en aantrekkelijk, maar vooral mystiek, ondoorgrondelijk en daardoor erg boeiend. Met een vrouwenfiguur kan ik emoties uitdrukken in mijn schilderijen. Ik moet en wil nog zoveel vastleggen, eigenlijk is dat mijn grootste dilemma in mijn leven. Hoeveel tijd heb ik daar nog voor? Waarschijnlijk te weinig voor een mensenleven. Dus wat rest is, gewoon maar doorgaan met schilderen. Niet echt een vervelend leven.”

Wie anderhalf jaar geleden de allereerste expositie bij Galerie Van Lubeck heeft gemist, kan het werk van Patricia van Lubeck nu opnieuw zien. Hoewel de voorstellingen op haar schilderijen zich allemaal buiten afspelen, ligt de nadruk niet op landschappen, al kun je je afvragen waar op aarde betegelde heuvels te vinden zijn. Of waar je te zien krijgt welke onverwachte kleur een berg aan de binnenkant heeft.

Van Patricia’s olieverfwerken zijn kunstdrukken verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage met certificaat. Deze giclée drukken hebben een aantal voordelen boven een zeefdruk. De kleuren zijn exact gelijk aan die van het schilderij en de gebruikte inkten zijn gewaarborgd op minimaal 100 jaar lichtbestendigheid. Een ander voordeel is dat deze drukken in een ander formaat dan het origineel kunnen worden geleverd. U kunt de giclée drukken in 1-op-1 formaat naast de originele werken zien en uw oordeel vellen.